Gear

Bass (Louis)

Muzikanten zijn gearheads. Altijd op zoek naar nieuw spul. Ik speel een Fender jazz bass, Adam Clayton signature. Echt een top instrument. Verder gebruik ik een Fender Aerodyne jazzbas, een echte alleskunner omdat er een precision element is toegevoegd, en een prachtige Epiphone Thunderbird. Als reserve heb ik een made-in-Mexico Fender jazzbas die wat lomp aanvoelt maar een  mooi gedefinieerd geluid geeft. Daarmee heb ik Jump the Jump ingespeeld. Om veel verschillende sounds te kunnen inzetten heb ik een Boss ME-50B multi effect. Lekker makkelijk omdat je alle sounds onder een preset beschikbaar hebt, maar bij Second December komt de bas eigenlijk voornamelijk kaal en ongemodelleerd uit de 6 x 10”speakers van Hartke. Ik ben aan het experimenteren met een combinatie van 15” en 10” speakers. Allemaal uit de Hydrive serie voor warm laag, knisperend hoog en snelle respons. De LH500 hybride amp levert meer dan genoeg power, maar klinkt wel een beetje neutraal. Daar gaat nog eens een volledig buizentop voor in de plaats komen. Ten slotte gebruik ik een wireless systeem van Shure dat samen met een tuner in een 19” rack zit.

Drums (Damian)

Vintage 70s Sonor Champion Rosewood kit in ‘Bonham sizes’ (24, 13, 16, 18).

Snare: vintage Ludwig Supraphonic snare (1966) + maple 14×7 snare van het uit Mexico afkomstige Kingdom Custom Drums (KCD).

Crash: Paiste 16″ Dark Energy, Paiste 2002 Thin 18″, Paiste Twenty Thin 17″, Paiste Heavy Full 18″

Hi-hat: Paiste formula 602 Sound Edge 14″.

Ride: Paiste Signature Dry 20″

Effect: Stagg Senza 14″ sizzle china, Paiste 2002 12″ splash.

Basdrumpedaal: Dixon Precision Coil.

Lead Gitaar (Ad)

Ik speel al jaren op Fender stratocaster gitaar. Qua versterkers gaat mijn voorkeur altijd uit naar buizen. Heb jaren op een Vox AC30 gespeeld. De laatste jaren  een Fender Blues Deluxe. Ik ben niet echt een pedalen freak, ik gebruik er liefst zo min mogelijk. Momenteel heb ik  staan: MXR distortion+, Dunlop Cry Baby wah wah, Behringer Tremolo en Behringer  Reverb/Delay omdat de reverb van mijn amp steeds stuk is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s